torsdag 11 oktober 2012

Dalskog

En brand förstörde delvis församlingshuset i Dalskog på torsdagsmorgonen.
Vaknade upp med att se avspärrning vid församlingshemmet, vad har hänt här då?


Kvinna misstänkt för mordbrand
Kan ha startat branden i Dalskogs församlingshus

Tidigt i morse vid 03.30-tiden började det brinna i Dalskogs församlingshus. Vid 08-tiden var den släckt.  En kvinna har nu kontaktat polisen och säger att hon startade branden.[Uppdaterad 09.59]

Relaterat

När de första styrkorna från Åsensbruk och Mellerud var på plats brann det i ena hörnet av församlingshuset. Branden spred sig till vinden och enligt räddningsledarens första bedöming var branden inte anlagd utan började i ett proppskåp under en trappa.
Under morgonen kom andra uppgifter fram. En kvinna född 1965 kontaktade polisen och sa att hon startat branden. Kvinnan kommer att förhöras under förmiddagen. Hon är i nuläget misstänkt för mordbrand.
- Hon är här i detta nu men jag har en god aning om var detta kan sluta, säger Anders Fryklund på Åmålpolisen.
Räddningstjänsten fick snabbt kontroll på branden, men det brann ändå rejält under ett par timmar. Vid 08-tiden var branden släckt.
Förutom räddningstjänsten från Mellerud och Åsensbruk var även styrkan från Högsäter på plats tillsammans med yttre befälet och en stegbil från Trollhättan, samt två brandmän från LIlla Edet med en specialbil utrustad med bland annat en skärsläckare.

utklippt från TTELA

Inga kommentarer: