onsdag 16 oktober 2013

Full pott.

I morse när ja kollade vad det blåste så var det ost 8 m/s så ja gick tillbaka till sängen en stund. Vinden la sig så  kl 10 gick ja ut å började att sätta tidigt, han få i 4 spö så började det, dubbelhugg. En kliver av med en gång medans den andra följer med in till båten. En öring på ca 4 kg men med en fena förmycket.
Får i alla saker sen så har ja 4st bom hugg, bara löser ut sen inget där, surt.
Efter en timma får ja ytterligare ett dubbelhugg där ena fisken drar ut 250 fot i första ruset å hoppar som en dåre. Tömmer ena sidan å kämpar in fisken som visar sig vara gädda på ca 7,5 kg, den andra fisken är den godkänd lax som fick följa med hem.
Sen så kommer det några försmå före en ny lax fattar tycke för minna vobblers, ytterligare en matfiskar och sen en till före kl ä 13.
Full pott ä ett faktum.
När ja håller på att ta upp så smäller det en gång till, linan bara sprutar av rullen, visar sig att en ny gädda som vill leka med mig en bra stund innan ja får in den, vikt ca 7 kg.
En kort men händelsevis stund på sjön.
Får bara hoppas att vindarna är bra över helgen så kommer det att bli en tävling att minnas med mycket fisk och förhoppningsvis stora också.

Inga kommentarer: